Login

Extra

Bent u geinteresseerd in een bepaald onderwerp en wilt u hier meer over te weten komen of bent u op zoek naar praktische adviezen, lees dan eens een van de volgende boeken over voeding.


boek1
Waaro
m kinderen geen spruitjes lusten en volwassen niet zonder koffie kunnen. A. Eertmans

Waarom kinderen geen spruitjes lusten illustreert de psychologische mechanismen die onze voedselvoorkeuren en voedingskeuzes vormen tijdens onze levensloop. Aan de hand van talrijke voorbeelden uit de wetenschappelijke literatuur en het dagelijks leven biedt het een inzicht in het kluwen van invloeden op ons eetgedrag. Ook wil dit boek een antwoord geven op de vraag waarom het soms zo moeilijk is om onze eetgewoonten ' of die van onze kinderen ' te veranderen. Ten slotte wil het beschrijven hoe gezond(er) gaan eten makkelijker kan zijn dan je denkt. 

 

 

 

 

 

boek2


Tegenwicht. J. Seidell


In Tegenwicht wordt het probleem van overgewicht beschreven vanuit een wetenschappelijk en maatschappelijk perspectief. Hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell en psycholoog en onderzoeker Jutka Halberstadt analyseren de oorzaken en gevolgen van overgewicht bij volwassenen en kinderen, ontkrachten de vele mythes en misverstanden daarover en bieden oplossingen voor de toekomst.

 

 

 

 

boek3
The truth about food, eerlijk over eten. J. Fullerton-Smit

The Truth About Food is het grootste onderzoek in zijn soort. Voor het eerst worden alle mythes rond voeding in het laboratorium en de praktijk getest om aan te tonen welke waar zijn en welke verzinsels.
Dit boek onthult niets dan de waarheid over het effect van voedsel op ons lichaam, of het nu gaat om spinazie, soja, omega-3 of zuivelproducten. Het laat zien wat de wetenschappelijk aangetoonde effecten zijn van voedsel op ons immuunsysteem, eetlust, geheugen en libido. Ontdek hoe voedsel je vruchtbaarheid, energieniveau, de conditie van je huid en haar, gewicht en de duur van je leven beïnvloedt. En hoe het veranderen van je eetgewoonten je leven kan veranderen.

 

 

 

boek4
De voedingspiramide. L. Witteman en M. Bakker

Dit boek is geschreven voor iedereen die meer uitleg over gezonde voeding wil, die verder kijkt dan de ogenschijnlijk gezonde light-producten, halvarine en producten met het 'ik kies bewust' logo. En die wil weten hoe je gezond eet met pure producten zoals roomboter, noten, groente en fruit. Eten volgens de voedingspiramide levert alle ingrediënten voor een echt gezonde voeding. In de piramide is in één oogopslag te zien wat je dagelijks nodig hebt.
Het boek 'Voedingspiramide' bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt uitgelegd wat echt gezonde voeding is en hoe je gezond kunt eten. In het tweede deel vind je inspirerende dagmenu's met recepten voor een heerlijk ontbijt, lekkere lunch en avondmaaltijd.

 

 

 

boek5
Oergondisch Genieten. R. Penders en Y van Stigt

Het kookboek Oergondisch genieten leidt je naar meer gezondheid en vitaliteit. De basis van dit boek vormt oervoeding; de laatste wetenschappelijke onderzoeken geven aan dat oervoeding één van de meest optimale manieren van voeden is voor de mens. Oervoeding is een eerlijke pure voeding met veel groente, fruit, noten, zaden, ei, vis en vlees. Alle recepten zijn vrij van de meest voorkomende allergenen zoals granen, zuivel, suikers, peulvruchten en planten van de nachtschadefamilie zoals aardappel en tomaat. Het kookboek bevat veel inhoudelijke kennis om je inzicht te geven. Daarbij levert dit kookboek meer dan 250 praktische recepten om de overstap naar oervoeding zo eenvoudig mogelijk te maken. Het laat je zien dat oervoeding heel smakelijk is. Oergondisch genieten is samengesteld door twee deskundigen op het gebied van voeding en gezondheid. Vanuit hun passie voor de heilzame werking van oervoeding hebben zij hun kennis en praktijkervaring gebundeld en samengebracht in dit bijzondere kookboek vol met wetenswaardigheden.

 

Koken zonder pakjes. A. ter Heijden
Koken zonder pakjes is bewust koken met ingrediënten die je oma zou herkennen als voedsel, weten welke bouw- en voedingsstoffen je lichaam nodig heeft en weten in welke (seizoensgebonden) ingrediënten voedingsstoffen voor je lijf zitten.
In het boek staan 60 recepten die zijn verdeeld over de maanden van het jaar. Koken volgens de seizoenen wordt zo heel gemakkelijk gemaakt. De ingredienten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en de meeste recepten zijn lekker snel klaar. Lekker en handig dus in een druk bestaan zoals zo veel mensen dat hebben.

 

boek7


Basiskookboek Voedselallergie en voedselintoleranties. I. van Berkel-Pistorius


Overgevoeligheid voor voedsel kan koken voor jezelf of je gezin tot een waar gepuzzel maken. Ook kan het gebeuren dat je rekening moet houden met dieetwensen van je gasten. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar aangepaste recepten. De receptuur is gericht op kinderen en volwassenen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven dieetaanpassingen zonder koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda's, noten, additieven, cacao, suiker, citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren. In het boek wordt ook aandacht besteed aan recepten voor kinderen, zoals alternatieven voor snoep en andere traktaties.

 

 

 

boek8
Allergiekookboek – het jaar rond

Een smakelijke kookboek voor iedereen met een voedselallergie..Dit boek laat zien dat iedereen met een gluten-, tarwe-, koemelk-, lactose-, pinda-, noten-, vis- of soja-allergie met een paar aanpassingen toch het hele jaar door lekker en gevarieerd kan eten. Ook voor speciale gelegenheden, zoals (kerst)diners, traktaties op school en feesten biedt dit boek lekkere recepten.

 

 

 

 

boek9
Kinderen en Voeding. Y. Vocking

Bij kinderen vanaf twee jaar staat het niet willen eten in de top-tien van opvoedingsproblemen, evenals bijvoorbeeld niet luisteren en slaapgedrag.
Kinderen en voeding gaat vooral over opvoeden. De vraag is niet wat we onze kinderen moeten laten eten, maar hoe we ze uiteindelijk zelf de goede keuzes laten maken. 

 

 

 

 

 

boek10
OPPERDEPOP, het basiskookboek voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

In het eerste jaar maken baby's een enorme groeispurt door. Goed eten is daarom heel belangrijk. Maar wat mag je kindje nu wel en niet eten? En hoe maak je het klaar? Het basiskookboek Opperdepop biedt uitkomst! 

 

 

 

 

boek11
Keet smakelijk peuter soepboek (1-4 jaar)

Geef je peuter de beste start. Met peuterproof soepen, boordevol groente en zonder een korrel zout. De vrolijke foto's en rijmpjes van Keet Smakelijk spreken direct tot de verbeelding van peuters. Wordt het Knolaap of een Soepslootje? Of toch liever die Plonstomaat? Nieuwe smaken en 'gekke' groenten gaan er zo een stuk sneller in. Zo krijgen peuters een droomstart en daarvan hebben ze letterlijk hun leven lang lol.

Behalve recepten bevat het Peuter Soepboek ook informatie over de specifieke voedingsbehoeften van peuters. Vitamine D, vezels en ijzer komen aan bod, maar ook mondmotoriek, peuterpuberteit en hoe het gezellig blijft aan tafel. Licht verteerbaar opgeschreven, met tips en trucs die eenvoudig zijn toe te passen. Keet Smakelijk!

 

 

boek12
Keet smakelijk (vanaf 4 jaar)

Alle ouders opgelet: met Keet Smakelijk krijg je kinderen aan de groenten. Maffe foto's en vrolijke verhaaltjes maken het leuk om nieuwe groenten te proeven. Want gezond eten en genieten van groenten en fruit, dat is leuk en lekker!

Verleid je kinderen met gerechten als Drakenstaarten, Rode Planeetsoep en Scheursla. Nieuwsgierig geworden? Kook dan verder uit het boek, waarin behalve recepten ook een Keet ABC is opgenomen. Daarin staat zo'n beetje alles dat ouders over eten moeten weten. De recepten zijn geschikt voor lekkerbekken vanaf 4 jaar. Voor peuters is er een speciale editie: het Peuter Soepboek van Keet Smakelijk.

 

 

boek13
Wereld Eters, Marjolijn de Vlaam (kinderen van 4-12 jaar en hun ouders)

In het boek Wereldeters lees je hoe kinderen werkelijk alles eten. Een boek vol leuke verhalen en weetjes van 10 aansprekende landen verspreid over de wereld. Aangevuld met veel vrolijke foto’s en illustraties. Zuid-Afrika, Marokko, India, Japan, Spanje, Mexico, Italië, Suriname, Hawaï en Indonesië. Door te vertellen over de landen, culturen en eetgewoonten heb je de aandacht van je kinderen en wordt de avondmaaltijd een groot succes.

Het losse kookschrift bevat recepten uit de verschillende landen. Omdat het los is, is het gemakkelijk te gebruiken in de keuken. Natuurlijk zijn het gezonde en gevarieerde gerechten, aangepast aan de smaak van kinderen.

Als extraatje zitten er twee paspoortjes en een vel met landenstickers achter in het boek. Ieder land heeft zijn eigen logo. Een soort zegel. Als je kind goed heeft gegeten kan hij als beloning de sticker van het land in het paspoort plakken. Na 10 maaltijden zijn alle landen ‘bezocht’ veel gerechten geproefd en zitten de paspoorten vol mooie stickers.

 

 

 

 

 

 

boek14
Feiten over Vetten, M.G Enig.

Het complete basiswerk over de voedingswaarde van oliën, vetten en cholesterol, gebaseerd op internationaal wetenschappelijk onderzoek. Deze ingewikkelde materie is door dr. Enig helder uiteengezet in voor een ieder toegankelijke taal. Dit boek is zowel geschreven voor de gezondheidsbewuste consument als voor mensen die zich vakmatig met voeding bezighouden. Feiten over vetten is een uitvoerig naslagwerk waarin alle aspecten van vetten worden belicht. Op grond van gedetailleerde informatie, leert u onderscheid te maken tussen verschillende vetsoorten. Ook krijgt u inzicht in het belang van essentiële vetzuren voorde gezondheid.