Login

Afvallen en volhouden, verbeter je leefstijl!

Orthopedisch chirurg Joris Bekkers (Diakonessenhuis) pleit voor een interdisciplinaire benadering van gew(r)ichtsproblemen welke niet voor chirurgie in aanmerking komen. Fysiotherapeut, gedragscoach en dietist slaan de handen ineen en komen met een gecombineerde aanpak vanuit het Gezondheidshuis in Utrecht Oost.

Joris Bekkers, orthopedisch chirurg Diakonessenhuis
“Overgewicht zorgt vaak voor een vicieuze cirkel waarbij het vanwege (over)belasting lastig is om in beweging te komen. Het programma dat we aanbieden zorgt voor een aanpak van het probleem vanuit verschillende invalshoeken. Door de korte lijnen vindt er gemakkelijk onderling overleg plaats.” Mocht het belasten lastig zijn, dan zal de orthopeed samen met u analyseren of er sprake is van gewrichtsklachten (anders dan artrose), en indien nodig een behandeling hiervoor opstarten.”


Wie komt in aanmerking voor deelname?
Iedereen met aan overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten waarbij de BMI tussen 25-35 ligt.
Bent u benieuwd naar uw BMI? Gebruik de volgende rekenhulp: www.obesitaskliniek.nl/bmi/
Eetstoornissen vallen buiten deze aanpak!

Wie zijn de behandelaars?

Vlnr: Noor van Batenburg, Karen van der Zijden en Dorith van Pel.

Karen van der Zijden, diëtist
Als bewegen pijnlijk is en teveel moeite kost, dan is het fijn om onder deskundige begeleiding stap voor stap leefstijlveranderingen door te voeren zodat u zich weer vitaler gaat voelen. Als diëtist wil ik u bijbrengen hoe u uzelf kunt voeden in plaats van vullen. Ik probeer er samen met u achter te komen welke eetgewoonten een goede vitaliteit in de weg staan en welke veranderingen u juist verder kunnen helpen.

Dorith van Pel, fysiotherapeut
Bewegen is goed. Maar bij (gewrichts)pijn en overgewicht is dat soms lastig. Ik help u graag bij het zoeken naar de juiste balans (bewegen zonder overbelasten). Tijdens het begeleidingstraject is er tijd en ruimte om vragen te stellen m.b.t. pijnklachten en hoe daarmee om te gaan. Want niets doen werkt niet. Wat dan wel? Daarover ga ik graag met u in gesprek en aan de gang.
www.fysiopraktijk.nl

Noor van Batenburg, cognitief gedragstrainer/coach
Elk verantwoord dieet en elk goed beweegprogramma zorgt voor gewichtsvermindering. Als je het maar volhoudt! Door middel van mijn training “Open Kaart Spelen” help ik u ontdekken hoe u zichzelf kunt ont-moedigen of juist aan-moedigen om vol te houden. Ik leer u grenzen te stellen, ''nee'' te zeggen en om te gaan met hongergevoelens.
www.afvallenenvolhouden.nl

Kosten/vergoeding
Dieetadvisering valt onder de basisverzekering. U heeft recht op 3 behandeluren per kalenderjaar, maar het eigen risico is van toepassing. Een aanvullende verzekering vergoedt soms extra dieetkosten. Check hiervoor de polisvoorwaarden.

In geval van diabetes geldt er geen eigen risico als er sprake is van ketenzorg. Vraag dit na bij uw huisarts of praktijkassistente.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn dan bieden wij u een abonnement aan. Meer informatie ontvangt u op de informatie bijeenkomst op 30 januari of bij een van de collegae in de praktijk.

Gedragstraining Open Kaart Spelen kost 40 euro per uur. Meestal volstaan 6 bijeenkomsten van 1 uur. Komt u met zijn tweeën, dan duurt 1 sessie een kwartier langer en betaalt u 50 euro per sessie maar dan kunt u de kosten delen.

Praktische informatie
Aanmelden voor deelname aan het traject kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen naar 030-2341010 of via de contactgegevens van Karen van der Zijden of Noor van Batenburg.