Login

Visie

In mijn behandeling streef ik ernaar om samen met u op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. Hierbij kijk ik naar de werking van het totale lichaam. Qua lichamelijke gezondheid ligt de basis bijvoorbeeld vaak bij een goed werkend darm- en spijsverteringsstelsel.

Voor het opstellen van een persoonlijk behandelplan sta ik uitgebreid stil bij het klachtenverloop, medicatiegebruik, voedingspatroon, leefstijl en gegevens uit laboratoriumonderzoek. Soms maak ik gebruik van aanvullend bloed- en/of ontlastingsonderzoek om extra gegevens te verkrijgen. De informatie die ik verzamel dienen als puzzelstukjes om tot een oplossing te komen.

Voeding neemt een belangrijke plaats in binnen de behandeling omdat het stoffen aanlevert die biochemische processen in het lichaam beïnvloedt. Het heeft een belangrijke preventieve werking bij het behoudt van een goede gezondheid maar is ook een krachtig middel om het lichaam te helpen herstellen.

Een natuurlijke voeding met zo min mogelijk bewerkte producten vormt naar mijn mening de basis.

Als de voeding niet toereikend is dan kan een voedingssupplement een waardevolle aanvulling zijn. Ik ben opgeleid op supplementen op kwaliteit te beoordelen.